fredag 29 juni 2012

Kanada!!!


Nu har jag tid att göra en liten uppdatering om läget. :)
Vi har redan stött på lite motgångar och problem men
allt löser sig sakta men säkert.

Flygen hit gick bra, de höll tiden osv. Tog sin lilla tid på flygplatsen i Edmonton dock när vi skulle fixa visum osv, var lagom trötta när vi väl kom till lägenheten, varit vakna i 21 timmar liksom hehe
Vi blev uppmötta av Ashley (hon fixar resor och boende osv för BioWare's anställda) vid lägenheten, så förklarade hon lite om området och gav oss ett presentkort på Safeway värde 100 CAD (matbutik) och meddelade att Patrik börjar sitt jobb på tisdag 3 Juli då det är Canada Day på söndag så alla är lediga på måndag. Efter att Ashley sagt hejdå så köpte vi varsin pizza sen tog det inte lång tid innan vi slocknade i sängen.

På onsdagen plockades vi upp o9.oo av Sandy som skulle hjälpa oss fixa massa grejer, så först blev det frukost på Tim Horton's sen vidare till något registreringsställe för att fixa Social Insurence Number för oss, sen vidare till banken för att öppna varsit bankkonto och fixa kanadensiska kontokort. Efter lunchen åkte vi och tittade på några hyreslägenheter och kom tillslut hem igen vid 18.00. Då gick vi till köpcentret utanför oss så Patrik kunde fixa ny telefon, vi köpte middag, handlade frukost och köpte adapter så vi kunde koppla in datorn, dock funkade inte denna då den omvandlade strömmen.. suck

Igår hämtade Sandy upp oss o9.3o för att fortsätta kolla på hyreslägenheter, vi fastnade för 3 olika men bestämde oss för 1 av dem, jättefin och så gott som ny, 5 min med bil från Patriks jobb osv. Så om allt går vägen skriver vi kontrakt på den nästa vecka och flyttar in där 1 augusti. :D Tillslut åkte vi och hämtade upp hyrbilen som Patriks jobb har fixat åt honom. En röd fin Nissan! När vi väl var hemma vid typ 19.oo så gick vi och böt adapter till en som funkar, samt fixade mobilnummer till Patrik.
(En liten sneakpeak över vårt vardagsrum/kök, ursäkta röran)
Idag har vi pratat mer med han som ska hyra ut lägenheten till oss, han återkommer nästa vecka och då gör vi klart allt.
Så håll tummarna!
Vi har passat på att träna och nu blir det jordnötter och Strongbow :)

Hoppas alla har det bäst hemma! Saknar er! Kram <3

1 kommentar:

  1. Spännande! Vore kul med bilder på nya lägenheten sen också :) Hoppas ni har det bra och känner er hemma. Kram

    SvaraRadera